Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

http://oakke.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html






OAKKE 20/11/2011 from Bowling WEB TV on Vimeo.

Με πρόσχημα τη φιλανθρωπία ο Ιερώνυμος ξεπουλά την εκκλησιαστική περιουσία στο νεο-ναζιστικό άξονα


Με πρόσχημα τη φιλανθρωπία ο Ιερώνυμος ξεπουλά την εκκλησιαστική περιουσία στο νεο-ναζιστικό άξονα

Από τον περασμένο Απρίλιο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητά και προωθεί μαζί με τις έξι κομματικές ηγεσίες την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας – προφανώς σε άθλιες τιμές χρεωκοπίας - για να βοηθήσει τάχα τους φτωχούς. Αυτό είναι το πρόσχημα για να ξεπουλήσει την περιουσία της στο νεο-ναζιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας. Στο έργο της αυτό την στηρίζουν και οι φιλελεύθεροι που τους συγκαλύπτουν με τη σιωπή τους. Ήδη ο Ιερώνυμος συμφώνησε με τους κινέζους επένδυση σε φωτοβολταικά ύψους 1 δις σε εκτάσεις της μονής Πεντέλης. Πριν μερικές ημέρες επέστρεψε από το Κατάρ όπου συμφώνησε με τον σεΐχη- ιδιοκτήτη του Αλ Ζαζίρα- για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας. Θα ακολουθήσουν, όπως δηλώνει η ιεραρχία, οι συμφωνίες με τους ρώσους, στους οποίους η εκκλησία έχει παραδώσει, όπως και στους κινέζους και στους καταριανούς, καταλόγους με τα υπό αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας.

Αυτές είναι οι «φιλάνθρωπες δυνάμεις», στις οποίες απευθύνεται ο Ιερώνυμος. Ως μη «φιλάνθρωπες» δυνάμεις, καθορίστηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα στο πολιτικό μήνυμα «αγάπης» της Ιεράς Συνόδου (Ι.Σ) οι δυτικοί δανειστές μας που σύμφωνα με την Ι.Σ έχουν τη χώρα υπό κατοχή και σκοπεύουν στον παγκόσμιο έλεγχο. Θυμίζουμε κάποια αποσπάσματα από το χριστουγεννιάτικο μήνυμα μίσους, στην πραγματικότητα, της Ιεράς Συνόδου: «Να θυμάστε ότι για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση-εργαλείο που αποβλέπει στον παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμεις που δεν είναι φιλάνθρωπες Στο ίδιο κείμενο η συνέλευση της ιεραρχίας αποφαίνεται: «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας», και επίσης ότι «Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας». Γι’ αυτό για τον Ιερώνυμο και την ιερά Σύνοδο οι φτωχοί είναι θύματα των κατοχικών «μη φιλάνθρωπων δυνάμεων» της ΕΕ και είναι επιπλέον και θύματα της προδοσίας της χώρας, όπως υπενθύμισε μετά την συνάντηση του με τον Παπανδρέου τον Απρίλιο.
Ο Ιερώνυμος και η πλειοψηφία της ιεραρχίας διαιρούν τους χριστιανούς σε προδότες και πατριώτες με εντελώς ανεστραμμένο τρόπο, δηλαδή δείχνουν στους πιστούς το δρόμο της εθνοπροδοσίας, του φασισμού και του ναζισμού σαν το δρόμο του πατριωτισμού, της εκκλησίας και του θεού! Στη Ν. Ανατολή έχουμε ξεσκεπάσει τη ρωσοδουλεία του Ιερώνυμου σε μια σειρά άρθρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: «Ο εκκλησιαστικός πόλεμος του Μόσχας Αλέξιου ενάντια στο Φανάρι προετοιμάζει το θερμό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία» και «Η Εκκλησία με επικεφαλής τον Ιερώνυμο συντάσσεται με το σοσιαλφασισμό ενάντια στα συμφέροντα του λαού και του έθνους». Στο δεύτερο άρθρο περιγράφεται η άρνηση του Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου να καταδικάσουν τα αντισημιτικά κηρύγματα του μητροπολίτη Πειραιώς, στην τηλεοπτική εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα, που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών και επίσημων καταγγελιών από την παγκόσμια ορθοδοξία, από τους Ισραηλίτες, από διεθνή αντιρατσιστικά αντιφασιστικά και αντιναζιστικά φόρα καθώς και από κυβερνήσεις.
Τότε στην ερώτηση του Καμπουράκη: «Σεβασμιότατε, πείτε μου ειλικρινά, είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω, αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα, πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;» ο Σεραφείμ είχε απαντήσει: «θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα, όπως ξέρετε, στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά».
Κανείς εισαγγελέας, καμιά κρατική αρχή και κανένα εκκλησιαστικό όργανο δεν κάλεσε σε απολογία τον αντισημίτη μητροπολίτη, που έχει την άδεια από το ελληνικό κρυφοναζιστικό καθεστώς να βεβηλώνει τα εκατομμύρια των νεκρών εβραίων θυμάτων του ναζισμού για τον εξής απλό λόγο: Γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος αντισημίτης, δηλαδή είναι ένας φίλος των νέων Χίτλερ αφού με την ίδια συνέντευξη είχε προτείνει τότε να δοθούν και βάσεις στον ρώσικο στόλο, έναντι 100 δις ευρώ!
Από το ξεπούλημα της εκκλησιαστικής περιουσίας στους ανατολικούς δεν μπορούσε να απουσιάζει το κατ εξοχήν ρωσόδουλο κόμμα, ο ΣΥΝ, που με εκπρόσωπό του τον Τσίπρα επισκέφθηκε τον Ιερώνυμο τον περασμένο Μάιο και «συζήτησε (μαζί του) τρόπους για να συνδράμει η Εκκλησία ακόμα περισσότερο "τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αξιοποιήσει με κοινωνική ανταποδοτικότητα την περιουσία της». Επίσης πριν μερικές ημέρες ο Τσίπρας στο πακέτο των μέτρων που πρότεινε για τη σωτηρία της χώρας περιλαμβάνει και την στήριξη και δανειοδότηση της από τη Ρωσία.


http://oakke.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html#more

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ετοιμάζουν απόλυτη εξαθλίωση και δικτατορία


Αφίσα της ΟΑΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο Κερατσίνι

ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Ετοιμάζουν απόλυτη εξαθλίωση και δικτατορία

Ε­δώ και δύ­ο χρό­νια αυ­τοί που δια­μορ­φώ­νουν την κοι­νή γνώ­μη στη χώ­ρα μας, προ­σπα­θούν να πε­ρά­σουν στο λα­ό την αντί­λη­ψη ότι τη χρε­ω­κο­πί­α τη με­θο­δεύ­ει η Γερ­μα­νί­α μέ­σω της ΕΕ για να να μας υπο­δου­λώ­σει αγο­ρά­ζο­ντας φτη­νά το φυ­σι­κό και ανθρώ­πι­νο πλού­το μας.

Όμως η πρά­ξη λέ­ει άλλα.

Οι μό­νοι που αγο­ρά­ζουν μέ­σα στην κα­τα­στρο­φή πάμ­φθηνα τα πιο νευ­ραλ­γι­κά κομ­μάτια της χώ­ρας μας εί­ναι οι Ρώ­σοι κρα­τι­κο­ο­λι­γάρ­χες, οι δο­ρυ­φό­ροι τους του Κα­τάρ και οι φί­λοι τους της Κί­νας. Έτσι την ώρα που τα δυ­τι­κά τρα­πε­ζι­κά κε­φά­λαια φεύ­γουν στο εξω­τε­ρι­κό, η Ρω­σί­α και το Κα­τάρ αγό­ρα­σαν σχε­δόν τζά­μπα και «στη ζού­λα» τα με­γα­λύ­τε­ρα πα­κέ­τα με­το­χών της Άλφα, της Eurobank και της Πει­ραιώς. Αυ­τές οι τρεις τρά­πε­ζες μα­ζί με την Εθνι­κή ελέγ­χουν όλες σχε­δόν τις ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις της Ελλά­δας.


Επί­σης πέ­ρα από το υπ’ αριθ­μ.1 ακί­νη­το της χώ­ρας, το Eλλη­νι­κό, που το έχουν τά­ξει στο Κα­τάρ, εί­ναι κύρια οι ρώ­σοι και οι κι­νέ­ζοι κρα­τι­κο­ο­λι­γάρ­χες που αγο­ρά­ζουν γη στις ακρι­βό­τε­ρες του­ρι­στι­κές πε­ριο­χές της χώ­ρας Ρό­δο, Κέρ­κυ­ρα, Κρήτη, Χαλ­κι­δι­κή, Επί­σης αφού για χρό­νια το ελλη­νι­κό δη­μό­σιο απα­γόρευε στους κα­να­δούς ιδιο­κτή­τες να εξο­ρύ­ξουν το χρυ­σό στη Χαλκι­δι­κή, αυ­τός ου­σια­στι­κά πα­ρα­χω­ρή­θη­κε στο Κα­τάρ.

Αλλά κά­ποιος που θέ­λει να υπο­δου­λώ­σει οι­κο­νο­μι­κά μια χώ­ρα επι­χει­ρεί πιο πριν να την εξαρ­τή­σει πο­λι­τι­κο­στρα­τιωτι­κά. Σε αυ­τό το επίπε­δο εί­ναι ακό­μα πιο κυριαρ­χι­κός ο ρό­λος της Ρω­σί­ας. Στις 28 του Οκτώ­βρη στην Αλε­ξανδρού­πο­λη πα­ρέ­λα­σε για πρώ­τη φό­ρα ξέ­νη στρα­τιω­τι­κή δύ­να­μη: ένα άγη­μα του ρώ­σι­κου στόλου. Αυ­τή ήταν η μό­νη πα­ρέ­λα­ση που δεν δια­τα­ρά­χθη­κε την ίδια μέρα ενώ για πρώ­τη φο­ρά στα χρο­νι­κά η κε­ντρι­κή στρα­τιω­τι­κή πα­ρέ­λα­ση δια­κό­πη­κε. Την κύ­ρια ευ­θύ­νη για όλα αυ­τά τα επεισό­δια την εί­χε ο ΣΥΝ. Με­τά 10 μέ­ρες ο αρχη­γός του Τσί­πρας πή­γε στον πρε­σβευ­τή της Ρω­σίας «για να ανα­ζη­τή­σει διευ­ρυμέ­νες και ανα­πτυσ­σό­με­νες σχέ­σεις σε οι­κο­νο­μι­κό, ενερ­γεια­κό, πο­λιτι­κό επί­πε­δο». Επί­σης στη μα­θητι­κή πα­ρέ­λα­ση στην Αρτέ­μι­δα πα­ρέλα­σε και κα­τέ­θε­τε επί­ση­μα στε­φά­νι το να­ζι­στι­κό τάγ­μα της Χρ. Αυ­γής (!) που είναι τό­σο ρω­σό­δου­λh όσο γερ­μα­νό­φι­λοι ήταν οι πρό­γονοι τους ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες. Κα­νέ­να κοι­νο­βου­λευ­τι­κό κόμ­μα δεν δια­μαρ­τυ­ρή­θη­κε γι’ αυ­τό. Τρεις μέρες με­τά, με αφορ­μή τη δια­κο­πή των πα­ρε­λάσε­ων, ο Πα­παν­δρέ­ου απο­κε­φά­λι­σε ξαφ­νικά όλη την ανώ­τα­τη ηγε­σί­α των ενό­πλων δυ­νά­με­ων και έβα­λε και­νούρ­για φυ­τευ­τή. Προ­η­γού­με­να ενώ­σεις απο­στρά­των μα­ζί με την οργά­νω­ση του ψευ­τοΚ­ΚΕ στους στρατιω­τι­κούς «Κί­νη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να» έκα­ναν βί­αι­η ει­σβο­λή στο Πε­ντά­γω­νο. Σε ένα άλλο μέ­τω­πο εξου­σί­ας τα τάγ­μα­τα εφόδου του ψευ­τοΚ­ΚΕ σε συνεργασία με την αστυ­νο­μί­α ανέ­λα­βαν να ξυ­λο­κο­πή­σουν τους αναρ­χι­κούς και να αστυ­νο­μεύ­ουν το Σύ­νταγ­μα και τη Βου­λή.

Με βί­α, προ­βο­κά­τσιες και ρα­διουρ­γί­ες προ­χω­ρά­νε γρή­γο­ρα στο κρά­τος οι ρω­σό­φι­λες δυ­νά­μεις. Έτσι ανέ­βη­κε στην κυ­βέρ­νη­ση το πιο ρω­σό­δου­λο από όλα τα κόμ­μα­τα, το ΛΑ­ΟΣ, ένα κόμ­μα ρα­τσι­στι­κό και αντι­ση­μι­τι­κό που άλλο τέ­τοιο δεν υπήρ­ξε ποτέ. Με την ίδια κί­νη­ση το ελλη­νι­κό υπουρ­γεί­ο άμυ­νας πέ­ρα­σε στους ρω­σόδουλους. Ο υπουρ­γός του Αβρα­μό­που­λος έχει δηλώσει ότι η ΝΔ μοι­ρά­ζε­ται τις ίδιες αρχές και ιδε­ο­λο­γί­α με τον φα­σί­στα Πού­τιν και υπέ­γρα­ψε συμ­φω­νί­α συ­νερ­γα­σί­ας με το κυ­βερ­νη­τι­κό κόμ­μα της Αμπχα­ζί­ας, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας έτσι έμμε­σα το δια­με­λι­σμό της Γε­ωρ­γί­ας από τη Ρω­σί­α, δη­λα­δή απο­δε­χό­με­νος τη δυ­να­τό­τη­τα του δια­με­λι­σμού της Κύ­πρου. Υφυ­πουρ­γοί στο ίδιο υπουρ­γεί­ο ορί­στη­καν ο Γε­ωρ­γί­ου του ΛΑ­ΟΣ και ο λα­λιω­τι­κός, δη­λα­δή ρω­σό­φι­λος, Ρα­γκού­σης.

Η άνο­δος αυ­τών των δυ­νά­με­ων εκτός από φα­σι­σμό ση­μαί­νουν και πεί­να. Η αληθι­νή αι­τί­α της ελλη­νι­κής χρεω­κο­πί­ας βρί­σκε­ται στο ότι οι ρω­σό­δου­λοι επί 30 χρό­νια σαμπό­τα­ραν κά­θε με­γά­λη επέν­δυ­ση, δυ­τι­κή ή ντό­πια και διευ­κό­λυναν τη λη­στρι­κή ανά­πτυξη των ανα­το­λι­κών κρα­τι­κο­ο­λι­γαρ­χών (Κόκ­κα­λη, Μπό­μπο­λα, Γερ­μα­νού, Μυ­τι­ληναί­ου, Γκάζ­προμ, ΚΟ­ΣΚΟ κλπ). Το σα­μπο­τάζ το οργά­νω­ναν οι Α. και Γ. Πα­παν­δρέ­ου, Κ. Ση­μί­της και Κ. Κα­ρα­μαν­λής μα­ζί με τον ΣΥΝ και το ψευ­τοΚ­ΚΕ. Η μέ­θο­δός τους ήταν η κα­τάλ­λη­λη νο­μο­θε­σί­α, τα κα­τάλ­λη­λα «πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κά κι­νή­μα­τα» και οι κα­τάλ­ληλοι μη­χα­νι­σμοί σα­μπο­τάζ στο Συμ­βού­λιο της Επι­κρα­τεί­ας, στην Αρχαιο­λο­γί­α, στο ΥΠΕ­ΧΩ­ΔΕ, στα Δα­σαρ­χεί­α και στην Αυ­το­διοί­κη­ση.

Αυ­τό το σα­μπο­τάζ το δυ­νά­μω­σε ο Γ. Πα­παν­δρέ­ου από την αρχή της κρί­σης μα­ταιώ­νο­ντας κά­θε με­γά­λο έργο (πχ εκτρο­πή Αχε­λώ­ου, ανα­νε­ώ­σι­μη ενέρ­γεια, αυ­το­κι­νη­τό­δρο­μοι, ΕΣΠΑ) και εφαρ­μό­ζο­ντας τα πιο επα­χθή μέ­τρα του μνη­μό­νιου (υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση, τσά­κι­σμα κα­τα­νά­λω­σης) και κα­νέ­να από τα θε­τι­κά του (χτύ­πη­μα της γρα­φειο­κρατί­ας και της δια­φθο­ράς, αξιοποί­η­ση ακι­νή­των), ενώ τα ψευ­τοΚΚΕ-ΣΥΝ έδι­ναν βα­ριά πλήγ­ματα στον του­ρι­σμό στο όνο­μα του αντι­μνη­μο­νια­κού αγώ­να. Ο ευ­ρύ­τε­ρος στό­χος των σα­μπο­τα­ριστών εί­ναι να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν την Ελλά­δα σαν αι­μορ­ρα­γι­κό τραύ­μα για να υπερ­χρε­ώ­σουν την ΕΕ και να την εξαρ­τή­σουν από την Κί­να και τη Ρω­σί­α. Ο εσω­τε­ρι­κός στό­χος τους, ει­δι­κά των ψευ­τοΚ­ΚΕ—ΣΥΝ εί­ναι να στρέ­ψουν το λα­ό ενά­ντια στην ΕΕ για να τον στεί­λουν στα δό­ντια των δύ­ο με­γά­λων ανα­το­λι­κών φα­σι­σμών. Το θρά­σος αυ­τών των δύ­ο κομ­μά­των εί­ναι απε­ρί­γρα­πτο. Αφού δεν αφή­σα­νε βιο­μη­χα­νί­α, εκπαί­δευ­ση και έρευ­να που να μην χα­λά­σουνε, κρα­τι­κο-γρα­φειο­κρα­τι­κή δια­φθο­ρά και τεμπελιά που να μην υπε­ρα­σπί­σουν, σπά­σι­μο του με­ρο­κά­μα­του και μαύ­ρη εργα­σί­α που να μην διευ­κο­λύ­νουν έρι­ξαν την ευ­θύ­νη της χρε­ω­κο­πί­ας στους δα­νει­στές. Αυ­τό δεν ση­μαί­νει ότι οι ευ­ρω­παί­οι μο­νο­πω­λι­στές και οι ντό­πιοι αστοί φι­λε­λεύθε­ροι δεν έχουν βα­ριές ευ­θύ­νες για το βά­θαι­μα της ελλη­νι­κής κρί­σης, κυ­ρί­ως για­τί οι βασι­κές «θε­ρα­πευ­τι­κές τους αγω­γές» ξε­σπά­σα­νε πά­νω στους μι­σθω­τούς. Αλλά και η αντί­στα­ση στους δυτικούς αστούς, προ­ϋ­πο­θέ­τει την απο­κά­λυ­ψη και την πο­λι­τι­κή συ­ντρι­βή της ψευ­το­αρι­στε­ράς. Για­τί αυ­τή έχει δια­πρά­ξει το με­γα­λύ­τε­ρο έγκλη­μα ενά­ντια σε αυ­τόν το λα­ό: έχει κα­τα­στρέ­ψει τη θε­ω­ρί­α και την οργά­νω­ση της εργα­τι­κής τά­ξης. Όμως μό­νο η συνειδητή εργατική τάξη μπο­ρεί να ενώ­σει όλο τον υπό­λοι­πο λα­ό για να αντιστα­θεί στον επερ­χό­με­νο φα­σι­σμό και να πα­λέ­ψει για την οι­κο­νομι­κή ανόρ­θω­ση της χώ­ρας συν­δυά­ζοντας την πά­λη για το με­ρο­κάμα­το με την πά­λη για την πο­λι­τι­κή δη­μο­κρα­τί­α. Σε αυ­τόν τον με­γά­λο αγώ­να για το κόμ­μα της εργα­τι­κής τά­ξης και για το πα­τριω­τι­κό και δη­μο­κρα­τι­κό μέ­τω­πο σας κα­λεί η ΟΑΚ­ΚΕ. Χωρίς δυ­να­τή ΟΑΚ­ΚΕ τα τέ­ρα­τα θα χο­ρεύ­ουν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011, ώρα 5.30 μμ

Στο Κερατσίνι, θέατρο “Α. Σαμαράκης”, πίσω από το Δημαρχείο

Μικράς Ασίας 24 και Αλ. Παπαναστασίου, Ταμπούρια


http://oakke.blogspot.com/2011/11/blog-post_8816.html#more

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ρωσόδουλη Κυβέρνηση φασιστικής εκτροπής και εξαθλίωσης

Ρωσόδουλη Κυβέρνηση φασιστικής εκτροπής και εξαθλίωσης

Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από τη στιγμή που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση και μόλις τέλειωσε το άρθρο που βρίσκεται παρακάτω με τίτλο: «Η βρώμικη ιστορία του διορισμού Παπαδήμου» . Το κεντρικό του αντικείμενο ήταν ο πραξικοπηματικός και δόλιος τρόπος με τον οποίο προετοιμάστηκε και στήθηκε αυτή εδώ η κυβέρνηση. Τώρα έχουμε μπροστά μας αυτή την κυβέρνηση. Αλλά δεν θα την αναλύσουμε τώρα δα. Εδώ θα κάνουμε μόνο ένα μικρό σχόλιο.

Αυτή η κυβέρνηση δεν ενώνει ότι καλύτερο έχει το έθνος για να αντιμετωπίσει την πείνα και την πολιτική αναστάτωση. Αντίθετα με ελάχιστες εξαιρέσεις ενώνει ότι το χειρότερο έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δηλαδή ενώνει, τους χειρότερους διπρόσωπους και ραδιούργους οργανωτές της ανωμαλίας και του φασισμού, ενώνει όλους τους σαμποταριστές της παραγωγής και τις χειρότερες βδέλλες του λαού, ενώνει όλους τους επικεφαλής της εθνικής προσοδίας που έχει σήμερα πηγή της το Κρεμλίνο του Ναζί-τσάρου Πούτιν. Η ενότητα αυτή ενσαρκώνεται στο βασικό δημιούργημα αυτής της κυβέρνησης που είναι η ανύψωση του φασισμού και μάλιστα του ρωσόδουλου φασισμού του ΛΑΟΣ σε θέση διακυβέρνησης δηλαδή η ανάθεση της διεύθυνσης ολόκληρων τομέων του κράτους σε μια δράκα δηλωμένων φασιστών, ρατσιστών, και φιλοναζιστών. Μάλιστα σε ένα μέλος της δράκας ανατέθηκε ο έλεγχος ενός μέρους του στρατού με την απόδοση σε αυτόν του υφυπουργείου εθνικής άμυνας. 35 χρόνια μετά από την πτώση της δικτατορίας φασίστες χειρότεροι και από εκείνους της χούντας παίρνουν ηγετικές και μάλιστα πολιτικές θέσεις στο κυρίως κράτος, στο στρατό.
Η σύνθεση της νέας ηγεσίας αυτού του υπουργείου τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να προκαλέσει τις πιο βαθιές ανησυχίες και να συνεγείρει κάθε δημοκρατικό πολίτη και πατριώτη. Πρόκειται για τη στιγμή κατά την οποία διακόπτεται η κεντρική εθνική παρέλαση της 28 Οκτώβρη καθώς και μια σειρά άλλες παρελάσεις από το κόμμα ενός Τσίπρα που επισκέπτεται το ρώσο πρεσβευτή και του δηλώνει ότι το κόμμα του θέλει τη συμμαχία με τη Ρωσία, για τη στιγμή που μόνο μια παρέλαση γίνεται εντελώς ανενόχλητη εκείνη τη μέρα, η παρέλαση μιας ρώσικης στρατιωτικής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, για τη στιγμή που επίσημα παρελαύνει στα πλαίσια της μαθητικής παρέλασης και καταθέτει στεφάνι στο Πόρτο Ράφτη το ναζιστικό τάγμα της Χρ. Αυγής, για τη στιγμή που εξοντώνεται από το υπουργείο άμυνας για πρώτη φορά όλη η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και σε τέτοιο βάθος σε μια μέρα λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση, για τη στιγμή που υπουργός στρατιωτικών γίνεται ο άνθρωπος που εκ μέρους της ΝΔ υπέγραψε με τη Ρωσία συμφωνία που ουσιαστικά αναγνωρίζει το διαμελισμό της Γεωργίας και την προάρτηση της Αμπχαζίας. Αυτά όλα δεν είναι τυχαία. Μικρά αλλά πανίσχυρα ηγετικά πολιτικά επιτελεία μέσα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ετοιμάζουν πυρετώδικα φασιστική δικτατορία για λογαριασμό των νέων χίτλερ-τσάρων του Κρεμλίνου. Μια δικτατορία που τέτοια σε εξαθλίωση και σε βία δεν έχει ξαναδεί η χώρα και ο λαός μας.
Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους εμποδίσουμε. Έχουμε ακόμα καιρό αν βιαστούμε. Αν αργήσουμε δεν θα έχουμε.



http://oakke.blogspot.com/2011/11/blog-post_9195.html

Διαβάστε επίσης:

Η βρώμικη ιστορία του διορισμού Παπαδήμου

http://oakke.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα στο δρόμο της ανωμαλίας για να υποδουλωθεί η ΕΕ στο ρωσοκινεζικό άξονα Όχι στα ψευτοδιλήμματα

MΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η Ελλάδα στο δρόμο της ανωμαλίας για να υποδουλωθεί η ΕΕ στο ρωσοκινεζικό άξονα
Όχι στα ψευτοδιλήμματα

Με τα στοιχεία που έχουμε ως αυτή τη στιγμή κάνουμε την παρακάτω εκτίμηση για τις εξελίξεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση του προβοκάτορα πρωθυπουργού ότι θα κάνει δημοψήφισμα.
Όλα δείχνουν ότι ο Παπανδρέου συνέχισε με νέα μορφή την πραξικοπηματική κίνηση που πυροδότησαν στις 28 του Οκτώβρη από κοινού οι νεο-μελανοχίτωνες τραμπούκοι των ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ μαζί με τους κλασσικούς ναζί και φασίστες κάθε είδους. Όλοι αυτοί με το να σταματήσουν την κεντρική στρατιωτική παρέλαση και να μισοδιαλύσουν όλες τις άλλες ενώ αφήνανε αδιατάρακτη μόνο μία, εκείνη στην Αλεξανδρούπολη όπου παρήλασε το άγημα του ρώσικου στρατού, του αφεντικού τους δηλαδή, θέλησαν να παραλύσουν με τη βία τις εχθρικές τους πολιτικές φράξιες μέσα στο κράτος και να καθιερωθούν σαν ηγεμόνες του. Αποδεικνύεται τώρα ότι εκτός από αυτό τον εσωτερικό στόχο και μάλιστα πολύ περισσότερο από αυτόν, οι πραξικοπηματιστές όπως πάντα τελευταία, είχαν έναν διεθνή στόχο: Ήθελαν να βάλουν σε πολιτική αμφισβήτηση την αποδοχή από την Ελλάδα της συμφωνίας της Ευρωζώνης στις 26 του Οκτώβρη για να δώσουν στον Παπανδρέου το άλλοθι για να βάλει εκείνος και σε κυβερνητική αμφισβήτηση τη συμφωνία που πριν λίγα 24ωρα είχε υπογράψει με την ΕΕ αφού προηγούμενα είχε ρίξει σε ατέλειωτα ξενύχτια όλους τους πρωθυπουργούς και τους τραπεζίτες της. Μόνο δηλαδή επειδή σύσσωμη η αντιπολίτευση χαιρέτησε σαν «λαϊκή έκρηξη οργής» την πραξικοπηματική 28 Οκτώβρη και μόνο επειδή η τελευταία κατηγορούσε τον Παπανδρέου ακόμα και τον ως τώρα σεβαστό « πατριώτη» Παπούλια για εθνοπροδότες στην υπηρεσία της Γερμανίας θα μπορούσε ένας πρωθυπουργός να έχει κάποια δικαιολογία για να αναιρέσει τις αποφάσεις που ο ίδιος υπέγραψε. Μόνο επίσης με μια τέτοια πισώπλατη μαχαιριά του Παπανδρέου στην ΕΕ όλοι οι άλλοι που θα μπορούσαν να έρθουν στην εξουσία αντί γι αυτόν με εκλογές η με προσωρινές οικουμενικές κυβερνήσεις και βασικά ο Σαμαράς, θα μπορούν να εμφανίζονταν από δω και μπρος σαν κάπως φιλοευρωπαίοι δηλαδή να συνεχίσουν να κρατάνε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη και έτσι να διχάζουν και να διαλύουν την τελευταία.


Πιστεύουμε ότι η έτσι κι αλλιώς πραξικοπηματική σημερινή εξέλιξη αχρηστεύοντας πρακτικά την συμφωνία της 26 του Οκτώβρη δίνει ένα βαθύ οικονομικό και ακόμα πιο βαθύ πολιτικό χτύπημα στην ΕΕ και την κάνει στρατηγικά αναξιόπιστη και ασταθή. Αυτή η εξέλιξη θα δυναμώσει πελώρια το χρέος των ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως θα δυναμώσει την πολιτική και πιστωτική και πολιτική εξάρτηση της ΕΕ από την Κίνα και ακόμα πιο πολύ από τη Ρωσία που είναι ο διπλωματικός προστάτης και οδηγός της δεύτερης, ο παράγοντας που της ανοίγει το δρόμο στην ΕΕ για δικό του βέβαια κύριο στρατηγικό όφελος. Νομίζουμε ότι αυτή η ανώμαλη εξέλιξη στην Ελλάδα μεθοδεύτηκε από την Ρωσία και τα διακομματικά τσιράκια της από την ώρα που η ΕΕ δεν δέχτηκε ακόμα και πριν τις 26 του Οκτώβρη τους πολιτικούς εκβιασμούς της Κίνας οπότε και έμμεσα της Ρωσίας προκειμένου η πρώτη να χρηματοδοτήσει την Ευρωζώνη και ειδικότερα το EFSF.
Προηγούμενα ο Παπανδρέου με το σαμποταζ του, που δυνάμωσε το ελληνικό χρέος και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, πέτυχε να δυναμώσει το EFSF από τα 440 δις Ευρώ στα 1000 δις Ευρώ περίπου για να σώσει αυτό άμα χρειαστεί την λόγω πιστωτικής επιδημίας με πολύ αυξημένα επιτόκια δανεισμού Ιταλία (6%), αλλά να σώσει και τις τράπεζες που θα χρεωκοπούσαν με το κούρεμα του 50%. Όλο τον καιρό που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μέρκελ και στο Σαρκοζύ η Κίνα τους έλεγε ότι προτίθεται να βάλει πολλά λεφτά στο EFSF για να τους ενθαρρύνει να το φουσκώσουν. Ο Σαρκοζύ αυτό το ήθελε γιατί δεν μπορούσε εύκολα σαν γαλλικό κράτος να καλύψει χωρίς εξωτερικό δανεισμό την υπερέκθεση των γαλλικών τραπεζών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή χωρίς να χάσει τις εκλογές. Όμως η Γερμανία που έχει μεγάλα συναλλαγματικά αποθέματα, ισχυρότερη οικονομία και μικρότερη έκθεση στα ελληνικά ομόλογα αντιστεκόταν. Βέβαια όσο η Ελλάδα αυτοκτονούσε και τα επιτόκια δανεισμού ανέβαιναν λόγω πανικού στην Ιταλία, αυξάνονταν ραγδαία οι κίνδυνοι για το Ευρώ οπότε και για τη Γερμανία. Επίσης το SPD με αρχηγό τον ρωσόφιλο Στάινμαγερ έσπρωχνε τη Μέρκελ να δεχτεί δυνάμωμα του EFSF. Αυτή τελικά υπέκυψε γιατί αν έπαιρνε τα λεφτά από τους γερμανούς φορολογούμενους θα έπεφτε στις επερχόμενες εκλογές. Μόλις η συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζύ πάνω σε αυτό το σημείο έκλεισε υπογράφτηκε και η συμφωνία κορυφής της ΕΖ στις 26 Οκτώβρη. Αλλά μόλις έκλεισε η συμφωνία, η Κίνα που στην αρχή είχε βάλει ανοιχτά κάποιους περιορισμένους πολιτικούς όρους, (βασικά να θεωρείται κράτος ανοιχτής αγοράς και να μην την καταγγέλλουν στον ΠΟΕ, τον παγκόσμιο οργανισμού εμπορίου) άρχισε με διαρροές να βάζει και άλλους πιο σκληρούς όρους όπως την άρση της απαγόρευσης εισαγωγής όπλων από την ΕΕ λόγω της διάθεσής της να θέλει να εισβάλει στην Ταϊβάν. Μόλις η Κίνα άρχισε αυτούς τους εκβιασμούς, και στην Γερμανία και σε άλλες χώρες, εκδηλώθηκε, ιδιαίτερα από το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας μια θυελλώδης αντίσταση στην Κίνα. Πολλοί έγκυροι κοινοτικοί παράγοντες όπως ο Ντελόρ είπαν ότι η Ευρώπη και μπορεί και πρέπει να λύσει μόνη της το πρόβλημα του χρέους της. Ακόμα και ο Σαρκοζύ, που έχει γίνει εντελώς γλοιώδης με τη Ρωσία και την Κίνα που κάνουν νεοαποικιακά δωράκια στο γαλλικό μονοπώλιο (αγορά γαλλικών ελικοπτεροφόρων από τη Ρωσία, παράδοση από Ρωσία-Κίνα στη Γαλλία ενός μεγάλου μέρους εξουσίας στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ισχυρή θέση στη Λιβύη σαν αντάλλαγμα για την εξόντωση του Καντάφι, αγορές αεροπλάνων, πυρηνικών εργοστασίων και γρήγορων τρένων στην Κίνα), αναγκάστηκε να δηλώσει μετά από αυτές τις αντιδράσεις ότι η ΕΖ δεν θα υποκύψει σε πολιτικούς όρους της Κίνας για να δανειστεί από αυτήν .
Εδώ λοιπόν έρχεται αρχικά το χτύπημα του Παπανδρέου στην ΕΖ με το δημοψήφισμα που εκτός από τη ζημιά είναι και χωρίς νόημα γιατί ακόμα το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να τεθεί αφού δεν υπάρχει η τελική συμφωνία. Πάνω εκεί έρχεται και το αίτημα για εκλογές τώρα δα του Σαμαρά που περιέχει κάποιους κινδύνους ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας. Αμέσως μετά σαν τρίτη λύση έρχεται η πρόταση «σύνθεσης» της ισχυρής στο ΠΑΣΟΚ, από τότε που υποστήριξε ανοιχτά το ρώσικο προσανατολισμό για την Ελλάδα, Β. Παπανδρέου, που ζήτησε προσωρινή οικουμενική κυβέρνηση που θα δεχτεί τη γενική συμφωνία της 26 Οκτώβρη και μετά θα γίνουν εκλογές. Αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη για τη Ρωσία λύση γιατί εξασφαλίζει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη οπότε και στις επερχόμενες πια διαπραγματεύσεις για τη διάσωση πια της ΕΕ και όχι απλά της Ελλάδας.
Ότι και να γίνει από αυτά, όλα στην ουσία τους λένε ότι η Ελλάδα ουσιαστικά και καθολικά αμφισβητεί την συμφωνία «φλου» της 26 του Οκτώβρη οπότε η ΕΕ και ειδικά το δίδυμο Σαρκοζύ Μέρκελ ξετινάζεται πολιτικά και αναπόφευκτα, όλη η ΕΕ και όλη η Ευρωζώνη περνάει σε βαθιά πολιτική κρίση. Με αυτή την κρίση δυναμώνει η συνολική οικονομική κρίση οπότε οι εξωτερικοί «διασώστες» εμπρηστές δυναμώνουν την διαπραγματευτική τους θέση απέναντι στο EFSF και τόσο πιο ευεπίφορη γίνεται η ΕΖ να υποκύψει στους πολιτικούς εκβιασμούς της.
Δεν θεωρούμε επίσης καθόλου τυχαίo ότι το πραξικόπημα Παπανδρέου πυροδότησε τη μεγάλη αυτή κρίση λίγες μέρες πριν συγκληθεί το G20. Σε αυτό η ΕΕ θα είναι φάντασμα του εαυτού της και οι δίχως κύρος Σαρκοζύ και Μέρκελ -που σαν εκφραστές του παρακμασμένου δυτικού μονοπωλιακού κεφάλαιου έδρασαν όλο αυτόν το καιρό σαν συνοικιακοί και οππορτουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι- θα βρεθούν μέσα στη συγκαταβατική αγκαλιά του νέου Χίτλερ Πούτιν και του Ζιν Τάο, (αλλά σε κάποιο βαθμό του Ομπάμα του φίλου του Πούτιν) που θα σπεύσουν να τους «σώσουν» με τους πιο εξευτελιστικούς για την ήπειρό μας όρους.
Μπορεί κανείς να συμπεράνει από τα παραπάνω ότι δεν πρέπει να δούμε τίποτα καλό σε αυτές τις εξελίξεις αλλά μόνο απάτη, εκβιασμούς και φασισμό. Εκλογές ή όχι, οικουμενικές κυβερνήσεις ή όχι, δημοψηφίσματα ή όχι, όλα αυτά είναι βρώμικες μανούβρες. Προβοκάτορες τύπου Παπανδρέου της πείνας και της ψευτιάς ή προβοκάτορες ψευτοεπαναστάτες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που λέγεται διαρκές πραξικόπημα της ρώσικης υπερδύναμης με παγκόσμια χρήση.
Γενικά εδώ το καθεστώς δεν μας βάζει πραγματικά πολιτικά διλήμματα γιατί έχουμε καλυμμένη δικτατορία ενός μόνου κόμματος, του ρώσικου, που απλά έχει 5-6 κεφάλια. Η πολιτική πάλη στη χώρα μας δεν δίνεται ανάμεσα στα κόμματα αλλά μέσα σε κάθε κόμμα ξεχωριστά όπου ασφαλώς οι φιλορώσοι δεν κυριαρχούν. Αυτή τη στιγμή με ή χωρίς εκλογές, με η χωρίς δημοψήφισμα οι πολυπρόσωποι διακομματικοί παλιάνθρωποι μπορούν να κουμαντάρουν τα πράγματα σε γενικές γραμμές κατά το συμφέρον τους. Το ζήτημα είναι να δημιουργηθεί ένα δυνατό λαϊκό ρεύμα, να αποκαλύψει και να πολεμήσει αποτελεσματικά όλη αυτή τη σαπίλα και να δώσει ώθηση στο λαό να στηριχθεί στις δυνάμεις του. Με τη γραμμή του μίνιμουμ δημοκρατικού και αντιρώσικου πατριωτικού μετώπου θέλουμε ένα πράγμα: μια δυνατή ΟΑΚΚΕ έναν καταλύτη εξελίξεων, μια αλήθεια που να έχει δυνατή φωνή. Όλα τα άλλα είναι ψευτοδιλήμματα ή εντελώς δευτερεύοντα διλήμματα.

http://oakke.blogspot.com/2011/11/m_01.html#more