Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Το καθεστώς της 4ης Οκτωβρίου προσπαθεί με Χιτλερικές μεθοδεύσεις να κρύψει την αλήθεια


Πως ο Χίτλερ εκκαθάριζε τους ''ενοχλητικούς'' συνεργάτες του

Από το βιβλίο H Γερμανία αψηφά της συνθήκες 1919-1939, Καθημερινή 2009

Ο Χίτλερ (1937) επιθυμούσε έναν πόλεμο τον οποίο δεν ήθελαν οι στρατηγοί Βέρνερ φον Μπλόμπεργκ, υπουργός πολέμου, και Βέρνερ φον Φριτς, αρχηγός του στρατού. Για να τους εξαναγκάσουν σε παραίτηση, στελέχη του κόμματος μεθόδευσαν δύο σκάνδαλα. Ο φον Μπλόμπεργκ είχε χηρέψει πριν από επτά χρόνια και παντρεύτηκε την γραμματέα του. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου, φον Χέλντορφ, έλαβε πληροφορία που διέρευσε από τα SS και διαβεβαίωνε ότι η γραμματέας ήταν πρώην ιερόδουλη, θαμώνας νυχτερινών κέντρων, και ότι η μητέρα της διατηρούσε οίκο ανοχής. Η πληροφορία έφτασε στους στρατηγούς, οι οποίοι αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι. Ο φον Μπλόμπεργκ δεν ήθελε να ακυρώσει τον γάμο, και έτσι παύθηκε και παραιτήθηκε από τον στρατό.... Η παγίδα που στήθηκε στον φον Φριτς ήταν ακόμη πιο σκανδαλώδης. Επρόκειτο για αριστροκράτη, που δεν έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια στους ναζί, γι'αυτό και τα SS τον κατηγόρησαν, ψευδώς, ως ομοφυλόφυλο. Όταν ο Χίτλερ τον ρώτησε σχετικά, παρουσία του Γκέριγκ, ο στρατηγός ορκίστηκε στο λόγο της τιμής του ότι η κατηγορία ήταν ψευδής. Τότε μπήκε στο γραφείο ένας γνωστός εκβιαστής, που επανέλαβε την κατηγορία. Ο φον Φριτς παύθηκε και οδηγήθηκε στην έδρα της Γκεστάπο.


Το κρυφοναζιστικό δοσιλογικό ψευδοπολυκομματικό καθεστώς της 4ης Οκτωβρίου υιοθετεί τις Χιτλερικές μεθόδους

Όπως τότε έτσι και σήμερα το φασιστικό παρακράτος εκκαθαρίζει με επιλεκτικά ή και σκηνοθετημένα ''σκάνδαλα'' (Βουλγαράκης, Παυλίδης, Ρουσόπουλος κοκ) όποιον ηθελημένα ή άθελα αντιστέκεται στην σοσιαλοφασιστική προπαγάνδα.

Έτσι και στην περίπτωση του Παπαθανασίου που με στοιχεία τεκμηριώνει την συνειδητή ενοχή του ΠΑΣΟΚ στην αύξηση του ελλείμματος:

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υποστηρίζει πως τα απολογιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «συνειδητά φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 κατά 10 δισ. ευρώ, ενώ η Eurostat στην αναθεώρησή της επέβαλε να περιληφθούν στο έλλειμμα στοιχεία, που ήταν μεν γνωστά, αλλά ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν προσμετρηθεί σε αυτό, όπως τα αποτελέσματα των ΔΕΚΟ.
«Η πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη ΝΔ και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.
Τεκμηριώνοντας τη θέση του ότι η κυβέρνηση «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009, ο κ. Παπαθανασίου επικαλείται τα εξής στοιχεία:
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.
-Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.
- Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα.
- Η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ.
Επίσης, απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι η Νέα Δημοκρατία δήλωσε δύο ημέρες πριν τις εκλογές στην ΕΕ ότι το έλλειμμα του 2009 θα ήταν 6%, ενώ υπήρχε από τον Ιούλιο του ίδιου έτους επιστολή της Κομισιόν που ανέφερε ότι το έλλειμμα έβαινε προς διψήφιο ποσοστό, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι η σχετική επιστολή έχει κατατεθεί επανειλημμένα στη Βουλή ως «ντοκουμέντο» για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά στερείται ουσίας, καθώς βασιζόταν σε στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2009.
«Ο στόχος του 6% ήταν φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος. Και παράλληλα έδινε μήνυμα αυστηρότητας και όχι χαλάρωσης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είχαμε δηλώσει επίσης προεκλογικά ότι το έλλειμμα, λόγω της επιδείνωσης της διεθνούς κρίσης, και εάν δεν λαμβάνονταν τα απαιτούμενα μέτρα, μπορεί να έφθανε στο 8% του ΑΕΠ, ή περίπου στα 20 δισ. ευρώ», σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.
Όπως τονίζει, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τα λάθη της, αλλά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό υποβάλλοντας πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Επιδιώκει να στρέψει την προσοχή μακριά από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε, αλλά και από το γεγονός ότι άργησε απελπιστικά να λάβει μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος».

http://greekpanorama.blogspot.com/2010/12/blog-post_6981.html

Το κρυφοναζιστικό καθεστώς της 4ης Οκτωβρίου αντί να απαντήσει επίσης με στοιχεία, ως κρυφοναζιστικό που είναι, αφήνει την επομένη των δηλώσεων Παπαθανασίου να ''διαρρεύσουν'' ''φήμες'' για εμπλοκή του Παπαθανασίου στο σκάνδαλο Siemens, για ύποπτες και καλά ενοικιάσεις και ποιος ξέρει τι άλλο. Δεν αποκλείεται ''φήμες'' που θα αναπαραχθούν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ να τον βγάλουν μέχρι και ''παιδεραστή''...

Το ''μήνυμα'' σαφές από τους κρυφοναζί λακέδες του Κρεμλίνου και του Πεκίνου: ''μην αποκαλύπτεται την Γκεμπελική μας προπαγάνδα γιατί....''

Ο Χιτλερικός εκβιασμός είναι προφανής εναντίον του Παπαθανασίου και όχι μόνο, το έχουν εξάλλου κάνει κατ'επανάληψη δεκάδες φορές με διάφορα ''σκάνδαλα'' που ''τεκμηριώνονται'' στην συνείδηση της υπνωτισμένης μάζας, λόγω της ''περιρρέουσας'' ατμόσφαιρας που δημιουργούν τα παπαγαλάκια του καθεστώτος. Η μέθοδος κοινή: σκοτώνουμε ηθικά και πολιτικά τον φορέα της άποψης που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα.

Επί του προκειμένου είτε οι καταγγελίες αυτές εναντίων του Παπαθανασίου έχουν βάση οπότε το καθεστώς προστάτευε συνειδητά ''εγκληματίες'', είτε δεν ισχύουν οι καταγγελίες οπότε το καθεστώς χρησιμοποιεί Χιτλερικής εμπνεύσεως ''συκοφαντίες'' για να κρύψει την πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα βέβαια το καθεστώς της 4ης Οκτωβρίου είναι απ'όλα... και Δοσιλογικό και Χιτλερικό και Προστάτης εγκληματιών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου