Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ Δε χρεοκόπησαν τη χώρα οι δανειστές αλλά οι εσωτερικοί ανατολικοί σαμποταριστές


Η ακή­ρυ­χτη χρεοκοπία της χώ­ρας οπό­τε και η αυ­ξα­νό­με­νη εξα­θλί­ω­ση του λα­ού δεν οφεί­λε­ται στους δα­νει­στές όπως λέ­νε οι ψευ­το­α­ρι­στε­ροί και οι φα­σί­στες, ού­τε οφεί­λεται στο με­γά­λο και διε­φθαρ­μέ­νο κρά­τος, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται οι δυ­τι­κό­φι­λοι φι­λε­λεύ­θε­ροι. Η ακή­ρυ­χτη χρεοκοπία της χώ­ρας οφεί­λε­ται στο πα­ρα­τε­τα­μέ­νο σα­μποτάζ που γί­νε­ται επί 30 χρό­νια στη βιο­μη­χα­νι­κή ανά­πτυ­ξη, στην επι­στη­μο­νι­κή έρευ­να και στη σύγ­χρονη αγρο­τι­κή πα­ρα­γω­γή. Αυ­τό το σα­μποτάζ το έκα­ναν «α­πό τα πά­νω» συ­γκε­κρι­μέ­νες ηγε­τι­κές κλί­κες στο ΠΑ­ΣΟΚ και στη Ν.Δ. με προ­ε­ξέ­χου­σες εκεί­νες του Α. Πα­παν­δρέου, του Ση­μί­τη, του Κα­ρα­μαν­λή του Β΄ και τώ­ρα του Γ. Πα­παν­δρέ­ου. Με ακό­μα με­γα­λύ­τε­ρη μα­νί­α έκα­ναν και κά­νουν αυ­τό το σα­μπο­τάζ «α­πό τα κά­τω» οι ηγε­σί­ες του ψευ­τοΚ­ΚΕ και του Συ­να­σπι­σμού στο όνο­μα τά­χα του κα­θα­ρού πε­ρι­βάλ­λο­ντος, των δα­σών, των αρχαιο­τή­των και της δή­θεν αντιερ­γο­δο­τι­κής πά­λης. Αργό­τε­ρα προ­στέ­θη­καν στους σα­μπο­τα­ρι­στές με πιο «δια­κρι­τι­κό» τρό­πο οι Σα­μα­ράς και Κα­ρα­τζα­φέ­ρης. Αυ­τό το έγκλη­μα οι σα­μπο­τα­ρι­στές το κρύ­ψα­νε από τον λα­ό συ­ντη­ρώ­ντας επί δε­κα­ε­τίες με φτη­νά ευ­ρω­πα­ϊ­κά δα­νει­κά την κατα­νά­λω­σή του, ιδιαί­τε­ρα εκεί­νη της κρα­τι­κής υπαλ­λη­λί­ας που ένα πε­λώ­ριο μέ­ρος της το κα­τευ­θύ­να­νε στο ρε­μα­λί­κι και ένα μι­κρότε­ρο στη δια­φθο­ρά. Ακό­μα με τα δα­νει­κά αυ­τοί θρέ­ψα­νε και μια σει­ρά ολι­γαρ­χι­κές με­γα­λο­βδέλ­λες αλλά και εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες κρα­τι­κά και ιδιω­τι­κά λα­μό­για. Αυ­τό το όργιο πα­ρα­γω­γι­κής κα­τα­στρο­φής και κα­τα­να­λωτι­κής σπα­τά­λης οι σα­μπο­τα­ρι­στές το αντιρ­ρό­πι­ζαν κά­πως με τη μαύ­ρη με­τα­να­στευ­τι­κή εργα­σί­α. Έτσι πέ­τυ­χαν να γι­γα­ντώ­σουν εκτός από το κρα­τι­κό έλλειμ­μα και τον εθνο­ρα­τσι­σμό, δη­λα­δή το να­ζι­σμό.
Οι 5κομ­μα­τι­κοί σα­μπο­τα­ρι­στές τα έκα­ναν αυ­τά για να εξα­φα­νί­σουν στα­δια­κά τις επι­χει­ρή­σεις που ήταν στα χέ­ρια του ντό­πιου και του δυ­τι­κού κε­φά­λαιου και να δυ­να­μώ­σουν εκεί­νες του ανα­το­λι­κού κε­φά­λαιου, ρώ­σι­κου και κι­νέ­ζι­κου. Έτσι προ­στα­τέ­ψα­νε και γι­γα­ντώ­σα­νε με σκανδα­λώ­δεις συμ­βά­σεις τους ολι­γάρ­χες Μπό­μπο­λα, Κόκ­κα­λη, Γερ­μα­νό, Βγε­νό­που­λο, Μυ­τι­λη­ναί­ο και δώσα­νε στρα­τη­γι­κούς το­μείς της οι­κο­νο­μί­ας στα κρα­τι­κά μο­νο­πώ­λια της Ρω­σί­ας και της Κί­νας (Γκάζ­προμ, Κό­σκο). Ακό­μα και τώρα μέ­σα στη χρε­ω­κο­πί­α και την ώρα που ο λα­ός στε­νά­ζει κά­τω από πρω­το­φα­νή ανερ­γί­α, αυ­τοί αντί να στα­μα­τή­σουν το σαμπο­τάζ το συ­νε­χί­ζουν με με­γα­λύ­τερη ορμή! Έτσι οι Πα­παν­δρέ­ου-Μπιρ­μπί­λη αλλά και ο Χρυ­σο­χο­ΐ­δης μπλο­κά­ρουν επεν­δύ­σεις δε­κά­δων δις Ευ­ρώ με την έγκρι­ση όλης της αντι­πο­λί­τευ­σης. Χα­ρακτη­ρι­στι­κά εμπο­δί­ζουν την αξιο­ποί­η­ση του ντόπιου λι­γνί­τη, σα­μπο­τά­ρουν τις επεν­δύ­σεις στην ανα­νε­ώ­σι­μη ενέρ­γεια, εμπο­δί­ζουν τις γε­ω­τρή­σεις στο λι­βυ­κό όπου υπάρ­χουν πε­λώ­ρια κοι­τά­σμα­τα φυ­σι­κού αε­ρί­ου, ώστε να παίρ­νου­με το ακριβό ρώ­σι­κο αέ­ριο, εμπο­δί­ζουν τις κα­ναδι­κές και αυ­στρα­λια­νές επεν­δύ­σεις πε­ρί­που 2 δις στον πα­νά­κρι­βο σή­με­ρα χρυ­σό (Χαλ­κι­δι­κή, Θρά­κη), ακυ­ρώ­νουν με το ΣτΕ τε­ρά­στιες του­ριστι­κές επεν­δύ­σεις (ιδιαί­τε­ρα στην Κρή­τη και στην Ηλεί­α) ενώ μα­ταί­ω­σαν τη στρα­τη­γι­κό­τε­ρη αγρο­τι­κή επέν­δυ­ση που εί­ναι η εκτρο­πή του Αχε­λώ­ου. Όλα αυ­τά με πρω­το­πό­ρους τους ανθρώ­πους του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Η πιο βα­σι­κή μέ­θοδος σα­μπο­τάζ που χρη­σι­μο­ποιεί ο Πα­παν­δρέ­ου σή­με­ρα εί­ναι να εφαρ­μό­ζει πι­στά τα πιο επα­χθή και αντια­να­πτυ­ξια­κά μέ­τρα του μνη­μό­νιου των δα­νει­στών, δη­λα­δή την υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση και την ανα­γκα­στι­κή υπο­κα­τα­νά­λω­ση του πλη­θυ­σμού και κα­νέ­να από τα θε­τι­κά του, όπως το ξεμπλο­κά­ρι­σμα των επεν­δύ­σε­ων, την απε­λευ­θέ­ρωση των κλει­στών επαγ­γελ­μά­των και το χτύ­πη­μα της φο­ρο­δια­φυ­γής.
Για να μπο­ρούν να πα­ρα­δώ­σουν πάμ­φθη­να τον πα­ρα­γω­γι­κό πλού­το της χώ­ρας στη Ρω­σί­α και στην Κί­να και για να κρύ­ψουν τις συ­ντρι­πτι­κές ευ­θύ­νες τους για τη χρε­ω­κο­πί­α οι ρω­σό­δου­λοι ηγέ­τες των 5 κοι­νο­βου­λευ­τι­κών κομ­μά­των, ιδιαί­τε­ρα οι ψευ­το­α­ρι­στε­ροί, λέ­νε στον κα­τα­πο­νη­μέ­νο λα­ό ότι για τη χρε­ωκο­πί­α της χώ­ρας φταί­ει πά­νω απ όλα το μνη­μό­νιο δη­λαδή οι ευ­ρω­παί­οι δα­νει­στές και όχι οι εσω­τε­ρι­κές δυ­νά­μεις, δηλα­δή αυ­τοί οι ίδιοι που δημιούρ­γη­σαν το χρέ­ος! Άλλω­στε το ποιος φταί­ει για τη χρε­ω­κο­πί­α το δεί­χνει και το ποιος κύ­ρια επω­φε­λεί­ται από αυτήν. Αυ­τός που επω­φε­λεί­ται εί­ναι αυ­τός που αγο­ρά­ζει τώ­ρα που όλοι που­λά­νε. Και εί­ναι η Ρω­σί­α και η Κί­να που ξέρο­ντας ότι η πο­λι­τι­κή εξου­σί­α εί­ναι φι­λι­κή προς αυ­τές αγο­ρά­ζουν τώ­ρα ιδιαί­τε­ρα του­ρι­στι­κή γη. Επί­σης εί­ναι η Ρω­σί­α που αγό­ρα­σε ου­σια­στι­κά τζά­μπα το με­γα­λύτε­ρο πα­κέ­το με­το­χών (6%) της Πειραιώς και η Κί­να που εξα­σφά­λι­σε το μο­νοπώ­λιο στις ανε­μο­γεν­νή­τριες. Εκτι­μού­με ότι σε αυ­τούς θα δο­θεί και η με­ρί­δα του λέ­οντος στις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις των ΔΕ­ΚΟ.

Δη­λα­δή ενώ οι σα­μπο­τα­ρι­στές κα­τη­γο­ρούν τους δυ­τι­κό­φι­λους πο­λι­τι­κούς σαν προ­δό­τες πρά­κτο­ρες της ΕΕ και του ΔΝΤ εί­ναι οι ίδιοι που λει­τουργούν σαν δο­σί­λο­γοι των ρω­σο­κι­νέζων. Δεν εί­ναι τυ­χαί­ο που σε αυ­τή την προ­δο­σί­α συ­μπρω­τα­γω­νι­στούν οι κλασ­σι­κοί φα­σί­στες, που εί­ναι πο­λι­τι­κοί από­γο­νοι των συ­νεργα­τών των αγγλο­α­με­ρι­κά­νων και των χι­τλε­ρι­κών ιμπε­ρια­λι­στών, και οι ψευ­το­α­ρι­στε­ροί ηγέ­τες του ΣΥΝ και του ψευ­τοΚ­ΚΕ, που εί­ναι πο­λι­τι­κά παι­διά των συ­νερ­γα­τών των ρώ­σων ψευ­το­κομ­μου­νι­στών φα­σι­στών οι οποί­οι διέ­λυ­σαν το πραγ­μα­τι­κό ΚΚΕ και δο­λο­φό­νη­σαν στα 1973 τον ηρω­ι­κό ηγέ­τη του Ν. Ζα­χα­ριά­δη. Οι πα­ρα­πά­νω θέ­λουν τώ­ρα να πά­ρουν την εξου­σί­α στην Ελλά­δα χτυ­πώ­ντας την αστι­κή δη­μο­κρα­τί­α από τα δε­ξιά, δη­λα­δή με πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή αντι­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή βί­α. Για να ασκή­σουν αυ­τή τη βί­α επι­κα­λού­νται, και εν μέ­ρει χρη­σι­μο­ποιούν τε­λευ­ταί­α το κί­νη­μα των «α­γα­να­κτι­σμέ­νων» πα­ρά τις ειρη­νι­κές δια­θέ­σεις της βά­σης του. Αυ­τό το κί­νη­μα το κα­θο­δή­γη­σαν στα κρυφά από την αρχή ψευ­το­α­ρι­στε­ροί και εθνο­φασί­στες, βα­σι­κά ο δό­λιος και πο­λυ­πρό­σω­πος ΣΥΡΙ­ΖΑ που έλεγ­ξε από την αρχή τις συ­νελεύ­σεις στο Σύ­νταγ­μα και επέ­βα­λε τη θέ­ση του ότι κύ­ριος υπαί­τιος της πεί­νας και της κρί­σης εί­ναι οι δα­νει­στές, βα­σι­κά η ΕΕ. Ταυ­τό­χρο­να, έσβη­σε κά­θε κα­ταγγε­λί­α στη διε­φθαρ­μέ­νη γρα­φειο­κρα­τί­α, στους φο­ρο­φυ­γά­δες, στους κρα­τι­κούς με­γα­λο-εργο­λά­βους και στους εχθρούς της ανά­πτυ­ξης, δη­λα­δή εμπό­δι­σε κάθε πά­λη των «α­γα­να­κτι­σμέ­νων» ενά­ντια στο βα­θύ εσω­τε­ρι­κό κα­θε­στώς. Εί­ναι λοι­πόν φυ­σι­κό που αυ­τό με όλα τα ΜΜΕ του κα­λεί διαρ­κώς το λα­ό να συμ­με­τέ­χει σε αυ­τό το υπο­τί­θε­ται ανα­τρε­πτι­κό κί­νη­μα! Στό­χος του κα­θε­στώ­τος δεν εί­ναι να ανα­κου­φί­σει τους αγα­να­κτι­σμέ­νους πο­λί­τες που υπο­φέ­ρουν αλλά να τους χρη­σι­μο­ποι­ή­σει στο πο­λι­τι­κό δι­πλω­μα­τι­κό παι­χνί­δι των Πα­παν­δρέ­ου-Σα­μα­ρά. Αυ­τοί θέ­λουν με την απει­λή της χρε­ω­κο­πί­ας και την απει­λή της μη ψή­φι­σης του μνη­μό­νιου να υπο­χρε­ώ­σουν την πο­λι­τι­κά δια­σπα­σμέ­νη ΕΕ να εκδώ­σει τα ευρω-ομό­λο­γα. Αυ­τά τα θέλουν οι συ­ναλ­λαγ­μα­τι­κά πλε­ο­να­σμα­τι­κές Κί­να και Ρω­σί­α για να εξαρ­τή­σουν οι­κο­νο­μι­κά την ΕΕ και να την εκβιά­ζουν πο­λι­τι­κά.

Εργα­ζό­με­νοι και Άνερ­γοι: Σας κα­λούμε σε πραγ­μα­τι­κό με­τω­πι­κό εθνο-ανε­ξαρ­τη­σια­κό και δη­μο­κρα­τι­κό αγώ­να για να ξε­μπλο­κα­ρι­στούν οι πα­ρα­γω­γι­κές επεν­δύ­σεις, για να δια­σω­θεί όση πα­ρα­γω­γι­κή βά­ση έχει επι­ζή­σει, για να υπάρ­ξει πολι­τι­κή και συν­δι­κα­λι­στι­κή αντί­στα­ση στους κά­θε λο­γής εργο­δό­τες που αξιο­ποιούν την εφιαλ­τι­κή ανερ­γί­α και το κά­θε μνη­μό­νιο για να με­τα­τρέ­ψουν τους εργαζό­με­νους σε δού­λους. Σας κα­λού­με πά­νω από όλα σε δη­μο­κρα­τι­κή και πα­τριω­τι­κή ενό­τη­τα ενά­ντια στους φαιο­κόκ­κι­νους κύ­κλους της βί­ας και της ανω­μα­λί­ας.

Αθήνα, 12/06/2011


http://oakke.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου