Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΚΚΕ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΚΚΕ

Στη σελίδα 16 του κυριακάτικου Ριζοσπάστη μέσα σε μια σειρά από σχόλια και ανταποκρίσεις γεμάτα ψέματα που κρύβουν την πανωλεθρία του ψευτοΚΚΕ στο Βόλο στις 17 του μήνα (πχ ότι δεν δούλεψε το εργοστάσιο ενώ δούλεψε κανονικότατα) βρίσκεται σε περίοπτη θέση και μάλιστα 2 φορές στην ίδια σελίδα, μια επίθεση λάσπης στην ΟΑΚΚΕ. Συγκριμένα υπάρχει το εξής απόσπασμα:
«Ξάφνου πύκνωσαν οι «φίλοι των εργατών». Στην πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μέσα από το τζάμι για να προστατεύεται, είναι κολλημένο ένα ΚΥΠατζίδικης έμπνευσης κείμενο με τίτλο «Βιομηχανικοί εργάτες σώστε τα εργοστάσια από τους σαμποταριστές». Το ίδιο κείμενο είναι αναρτημένο σε site που έχει μόνιμο αντικείμενο την αντιμετώπιση του ΚΚΕ. Αποσπάσματα του συγκεκριμένου κειμένου έγιναν δήλωση του γραμματέα του εργοδοτικού σωματείου του Μάνεση στο Βόλο και συνθήματα απ' αυτό το κείμενο αναρτήθηκαν επίσης για μερικά λεπτά σαν πανό στο εργοστάσιο του Βόλου. Για μερικά λεπτά, όσο δηλαδή χρειάστηκε να πάρουν οι κάμερες των καναλιών ένα πλάνο με τον άνθρωπο του βιομήχανου Μάνεση, τον γραμματέα του εργοδοτικού σωματείου να καταγγέλλει το ΠΑΜΕ».

Δίπλα σε αυτό το κείμενο υπάρχει η παρακάτω φωτογραφία και κάτω από τη φωτογραφία η λεζάντα: «Η συμβολή του ΕΚ Βόλου ενάντια στην απεργία, συμπληρώθηκε με την προβοκατόρικη αφίσα που φιλοξένησε στα γραφεία του».




Στην ίδια σειρά σχολίων καταγγέλλεται παρακάτω για άλλη μια φορά η αφίσα, αλλά ονομάζεται ανακοίνωση μιας «δήθεν «κομμουνιστικής οργάνωσης (που) διατάσει οι εργάτες να μείνουν μακριά από το ΠΑΜΕ»...
Οι γκεμπελίσκοι δεν αναφέρουν στο κείμενο τους ότι η αφίσσα-ανακοίνωση που είναι κολλημένη στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου είναι αφίσα της ΟΑΚΚΕ (εκείνη ενάντια στο βιομηχανικό σαμποτάζ που σύντροφοί μας κόλλησαν και στο Βόλο). Επίσης δεν αναφέρουν ότι το πανό που υψώθηκε στο εργοστάσιο στη διάρκεια του μεγάλου κάζου τους στις 17 του μήνα έγραφε: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».
Από αυτό το πρώτο απόσπασμα του Ριζοσπάστη που παραθέτουμε παραπάνω οι αναγνώστες μας πρέπει να προσέξουν την φρασούλα : «μέσα από το τζάμι για να προστατεύεται». Αυτή η φρασούλα σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι αν ήταν έξω από το τζάμι η αφίσα θα ήταν απροστάτευτη δηλαδή οι τραμπουκοι του ψευτοΚΚΕ θα την έσκιζαν ή θα την κάλυπταν, δηλαδή θα την έπνιγαν όπως κάθε φορά κάνουν σε όποια φωνή τους καταγγέλλει και τους ξεσκεπάζει. Για να μπορούν να ασκήσουν τη βία τους στους όποιους «διαφωνούντες» οι γκεμπελιστές τραμπούκοι απευθύνουν πάντα στον αντίπαλό τους μια κατηγορία που αν γινόταν πιστευτή θα τον έκανε αντιπαθητικό στις μάζες. Γι αυτό μιλάνε για «ΚΥΠατζίδικης έμπνευσης αφίσα». Και αυτό το λένε οι γκεμπελιστές με ασύλληπτο θράσος καθώς οι ίδιοι είναι αυτοί και όχι η ΟΑΚΚΕ που έχουν κομματικές οργανώσεις στην ΚΥΠ και σε όλα τα σώματα ασφάλειας και βέβαια τις καλύτερές τους στο στρατό, που παίρνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από το κράτος, που μιλάνε υποχρεωτικά βάσει νόμου πολλές φορές καθημερινά σε όλα τα κρατικά κανάλια και που τελικά έχουν δικιά τους αστυνομία τραμπούκων με κρατική έγκριση ενώ δίνουν διαταγές και στην κανονική αστυνομία που απέναντί τους κάθεται προσοχή. Κατηγορούν λοιπόν αυτοί που είναι εδώ και χρόνια τμήμα του πιο βαθιού κράτους σαν κυπατζίδικη την ΟΑΚΚΕ που είναι το κόμμα που το κρύβει όσο μπορεί , που κυριολεκτικά το φιμώνει όχι απλά το βαθύ κράτος, αλλά σύσσωμο το κυρίαρχο πολιτικό καθεστώς γιατί σε όλα η ΟΑΚΚΕ είναι το αντίθετό του.
Γι αυτό το λόγο οι σοσιαλφασίστες δεν αναφέρουν ότι είναι η ΟΑΚΚΕ που υπογράφει την αφίσα. Όπως δεν αναφέρουν τι έγραφε το πανό των χαλυβουργών. Αυτοί βέβαια δεν χρειάστηκαν την αφίσα της ΟΑΚΚΕ για να μάθουν τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί οι τραμπούκοι-εισβολείς του ΠΑΜΕ που αποφασίζουν γι αυτούς χωρίς αυτούς ενάντια σε αυτούς και που επιπλέον τους συκοφαντούν ασύστολα. Οι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ δεν θέλουν δηλαδή να ακουστεί ότι είναι η κομμουνιστική ΟΑΚΚΕ που τους ξεσκεπάζει σαν αντεργατική δύναμη, ούτε θέλουν να ακουστεί ότι η κατηγορία που τους απευθύνουν για πρώτη φορά τόσο ωμά εργάτες είναι ότι είναι φασίστες. Και δεν θέλουν να ακουστεί ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί ξέρουν ότι είναι όλο και πιο αντιπαθητικοί και απομονωμένοι στην εργατική τάξη και ύποπτοι ακόμα και στις πλατιές τους επιρροές τους για το ότι δρουν και αντεργατικά και φασιστικά.
Στην πραγματικότητα αυτή η επίθεση στην ΟΑΚΚΕ και όλος ο ατέλειωτος αχταρμάς κειμένων που πιάνουν σελίδες ολόκληρες του κυριακάτικου Ριζοσπάστη αποκαλύπτουν ένα πράγμα: ότι το ψευτοΚΚΕ έχει μεγάλο πρόβλημα μετά τις οργανωτικές και πολιτικές αποτυχίες του στο Βόλο, ειδικά μετά από εκείνη την παταγώδη στις 17 του Γενάρη όπου απομονώθηκε από ένα παλλαϊκό μέτωπο όλης της Θεσσαλίας εναντίον της σαμποταριστικής του πολιτικής. Και δεν απομονώθηκε γι αυτά που κάνει τώρα αλλά γι αυτά που έκανε χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο όλες τις τρεις τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες έκλεισε σαν αιχμή του δόρατος του βαθιού κράτους μια σειρά μεγάλα εργοστάσια και ερήμωσε πόλεις ολόκληρες προετοιμάζοντας τη σημερινή εθνική χρεωκοπία .
Το ψευτοΚΚΕ είναι σε πανικό γιατί μόλις τώρα κατάλαβε ότι αρχίζει να έχει έναν μεγάλο αντίπαλο, που το ίδιο κατασκεύασε απέναντί του. Και αυτός ο αντίπαλος δεν είναι η αδύναμη ντόπια βιομηχανική αστική τάξη της Θεσσαλίας και δυο-τρεις βουλευτές που κατήγγειλαν την ωμή επίθεση του ενάντια στη χαλυβουργία του Βόλου. Το ψευτοΚΚΕ καταγγέλλει τις όποιες αντιστάσεις της αστικής τάξης της Θεσσαλίας -και μόνο αυτής γιατί η υπόλοιπη έκανε μόκο ως τώρα- κυρίως για να φανεί το ίδιο σαν τάχα εργατικό κόμμα που είναι θύμα της επίθεσης του κεφάλαιου ενώ είναι, σε διευθυντικό επίπεδο, ένας ελεεινός υπάλληλος του γιγαντιαίου ρωσοκινεζικού κρατικομονοπωλιακού κεφάλαιου και του κομπαδόρικού του κομματιού του ελληνικού κεφάλαιου. Αυτός ο υπάλληλος έχει σαν αντίπαλο του την βιομηχανική εργατική τάξη και τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό που βλέπουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλία τόσο μαζικά το ψευτοΚΚΕ σαν εχθρό επειδή μόλις τώρα τους χτυπάει ανοιχτά και πάνω στην ανεργία για να τους ρίξει στην ανεργία. Γιατί τώρα μόλις αρχίζουν να ξυπνάνε από τον λήθαργο του οικονομισμού της κρατικής υπαλληλικής ελεημοσύνης στον οποίο τους είχαν ρίξει επί δεκαετίες οι ψευτοταξικιστές ρωσόδουλοι όταν γκρέμιζαν τα εργοστάσια. Γι αυτό στάθηκαν δίπλα στους χαλυβουργούς του Βόλου οι φορτηγατζήδες του Βόλου και κανένα σωματείο του Βόλου δεν υποστήριξε τους τραμπούκους εκτός από τις σφραγίδες του ψευτοΚΚΕ. Έτσι έγινε και κολλήθηκε και διαφυλάχτηκε στο ΕΚ Βόλου η αφίσα της ΟΑΚΚΕ μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικά και καίριες πολιτικά που έχει εκδώσει ως τα σήμερα.
Πέρα από αυτήν την στρατηγική πλευρά του ζητήματος αυτό που έχει άμεσα και ζωτικά πολιτικά ανησυχήσει πολύ το ψευτοΚΚΕ είναι ότι η αποτυχία της ωμής επίθεσής τους στις 17 για να κλείσουν τη χαλυβουργία του Βόλου τους έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση στον Ασπρόπυργο. Εκεί στην τελευταία από τις συνελεύσεις παρωδίες στις οποίες συμμετέχουν καμιά 150ρια από τους 400 χαλυβουργούς που πνίγονται και τρομοκρατούνται από ένα στρατό «συμπαραστατών» που κουβαλάει εκεί το σοσιαλφασιστικό μέτωπο ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ, τόλμησαν και σήκωσαν τα χέρια τους 16 χαλυβουργοί, υποστηρίζοντας ότι θέλουν μυστική ψηφοφορία. Αυτό το έκαναν κόντρα στο ΠΑΜΕ που παράνομα και φασιστικά έβαλε σε ανοιχτή ψηφοφορία μπροστά στους τραμπούκους συμπαραστάτες το αν οι εργάτες θέλουν η όχι μυστική ψηφοφορία για να αποφασίσουν για το πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους(!). Η οργή της βάσης των εργατών του Ασπροπύργου ενάντια στο ΠΑΜΕ είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εκτεταμένη και πολύ πιο βαθειά από ποτέ και γι αυτό ελάχιστοι ανέβηκαν στις 17 του μήνα στο Βόλο. Τώρα το ψευτοΚΚΕ ξέρει ότι κινδυνεύει να νικηθεί στον Ασπρόπυργο ιδιαίτερα αν ενωθούν οι εργάτες του Βόλου και του Ασπροπύργου και σχηματίσουν ένα δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στους σαμποταριστές αλλά και ταυτόχρονα να υπερασπίσουν τους απολυμένους της Χαλυβουργίας αν η εργοδοσία επιμείνει τις απολύσεις που έχει εξαγγείλει στον Ασπρόπυργο, δηλαδή αν επιχειρήσει να εκδικηθεί τους εργάτες για την προβοκάτσια που έκανε εναντίον τους ο σοσιαλφασισμός.

http://oakke.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου